Tiedostolinkki Android-puhelimen aloitusnäyttöön

Koronapassi aiheutti useita kyselyitä, miten ihmeessä tiedostosta voi tehdä tiedostolinkin Android -puhelimen aloitusnäyttöön. Sen vuoksi ajattelinkin nyt tehdä lyhyen postauksen miten se tehdään.

Ohjeet Omakannan koronatodistuksen tallentamisesta koronapassiin löydät artikkelistani Hanki koronapassi puhelimeen. Artikkelissa käytettiin kolmannen osapuolen verkkosivustoa, jotta Koronatodistus saatiin tallennettua puhelimen Wallet-/ Lompakko -sovellukseen.

Moni teistä lukijoista kaipasi yksinkertaisempaa ohjetta. Joten – lyhyestä virsi kaunis. Tässä tulee nyt yksinkertaiset ohjeet, joiden avulla saat tehtyä mistä tahansa tiedostosta, kuvakaappauksesta tai kuvasta linkin Android -puhelimen aloitusnäyttöön.

Tee tiedostolinkki puhelimen Tiedostot -sovelluksesta

Tiedostot tallentuvat Android-puhelimissa Tiedostot -sovelluksen Ladatut kansioon, kun klikkaat tiedostossa puhelimen oikeassa yläkulmassa kolmea pistettä ja sieltä Lataa -toimintoa. Sovelluksen nimi voi vaihdella Android- puhelimissa valmistajasta riippuen. Samsungissa sovelluksen nimi on esim. Omat tiedostot.

Tiedostolinkin Android -puhelimen aloitusnäyttöön saat tehtyä näppärästi Shorty -sovelluksella, joten

 • Asenna puhelimeesi Shorty -sovellus Google Play -kaupasta.
 • Avaa tiedosto, josta haluat tehdä linkin ja klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea pistettä. Valitse ”Lähetä tiedosto”.
 • Valitse ruudulla esitettävistä sovelluksista Shorty.
 • Shorty antaa sinulle mahdollisuuden muokata aloitusnäyttöön tallennettavan ikonin nimeä (Tag), ikonin tyyliä (Icon style), ikonissa olevaa tekstiä (Text on Icon), ikonin väriä (Icon background color).
 • Tee tiedostolinkki Android-puhelimen aloitusnäyttöön klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa väkästä.
 • Vastaa vielä kysymykseen ”Lisätäänkö alkunäyttöön” – Lisää.
 • Tiedostolinkki löytyy nyt aloitusnäytöstä.

Tallenna kuvatiedosto aloitusnäyttöön

Shorty -sovelluksella voit myös tallentaa kuvan aloitusnäyttöön. Voit siis ottaa Koronatodistuksesta kuvakaappauksen ja tallentaa sen kuviin. Avaa kuva ja tee tiedostolinkki Android-puhelimen aloitusnäyttöön kuvasta vastaavalla tavalla.

Oheinen video havainnollistaa tekotapaa.

Tee tiedostolinkki Android-puhelimen aloitusnäyttöön Google Drivesta tai Dropboxista

Mikäli olet tallentanut Koronatodistuksen OmastaKannasta Google Driveen tai Dropboxiin, Android-puhelimissa saat tehtyä tiedostolinkin suoraan aloitusnäyttöön seuraavasti:

 • Avaa tiedosto tai kuva Drivessa tai Dropboxissa ja klikkaa oikean yläkulman kolmea pistettä.
 • Valitse valikosta ”Lisää aloitukseen”.
 • Vastaa kysymykseen ”Lisätäänkö alkunäyttöön” – Lisää.
 • Tiedostolinkki löytyy nyt aloitusnäytöstä.

Aloitusnäyttöön tallentamalla löydät tärkeimmät tiedostosi nopeasti.

Jakaminen on välittämistä:

Jätä kommentti