Tietokone, tabletti vai älypuhelin?

Tietokone, tabletti vai älypuhelin? Käyttötarkoitus ratkaisee, minkälaisen laitteen tarvitset. Sinulla saattaa jo hyvinkin olla tietokone, jos tarvitset sitä työskentelyyn, opiskeluun, pelaamiseen tai kuvien ja videoiden käsittelyyn. Mihin tarvitsisin sitten tablettia tai älypuhelinta, eikö tietokone riittäisi?

Tabletti ja älypuhelin arjen rutiineihin

Arkirutiinien nopeuttamisessa ja helpottamisessa tarvitsemme kuitenkin laitetta, joka on pieni, kevyt, nopeasti avautuva, siinä on internet-yhteys ja siihen pitää voida asentaa erilaisia sovelluksia. Laitteen pitää olla aina mukana, silloin siitä on eniten hyötyä. Se on samalla muistikirja, kalenteri, kommunikointiväline, kamera ja asiakirja-arkisto. Siitä löytyvät kartat, kauppojen osoitteet, junien ja bussien aikataulut, uutiset jne. jne. Sitä ilman et voi tulla toimeen tai jos voisitkin, niin sen kanssa elämä on kuitenkin kaikin puolin paljon helpompaa. Kannettavat mobiililaitteet eli tabletti ja älypuhelin täyttävät edellä mainitut vaatimukset.

Tabletin ja älypuhelimen käyttö

Uusien laitteiden ja sovellusten käyttö vaatii varmasti totuttelua, jos et ole niitä ennen käyttänyt. Aluksi kannattaakin tutustua itse laitteeseen ja sen käyttöohjeisiin, jotta kaikki perustoiminnot tulevat tutuiksi. Varsinkin asetuksiin on kiinnitettävä huomiota, jotta laite toimii siten kuin haluat. Laitteiden asetuksia olen käsitellyt tarkemmin toisessa artikkelissani.

Sovelluksista ensimmäiseksi kannattaa ottaa käyttöön kalenteri ja kalenterihälytykset. Samoin aivan tavallinen muistiosovellus on käyttökelpoinen hyvinkin moneen asiaan ja yksinkertaisuudessaan se korvaa monta erillistä sovellusta. Ennen kaikkea se korvaa paperin, sillä paperit hukkuvat ja ne eivät ole mukana silloin kun niitä tarvitsisi.

Perussovelluksista löydät lisää tietoa jutustani ”Älypuhelimen sovellukset – 8 tärkeintä”.

Tablettien ja älypuhelimien hinnat

Tabletti maksaa n. 100 eurosta 1200 euroon (Applen iPadin ollessa hintaluokan kalleimmasta päästä). Tehokkaammat tabletit kuten esim. Microsoftin Surface Pro onkin jo sitten tietokoneeksi luokiteltava tabletti ja maksaa n. 2200 euroa. Kuluttajalehti testasi 36 tablettia marraskuussa 2015 ja sen mukaan noin 200-250 eurolla saa jo kuitenkin oikein hyvän tabletin. Mikäli hankit vain tabletin ja normaalipuhelimen, sinun kannattaa hankkia tablettiin myös nettiliittymä (sim-kortti). Mikäli sinulla on jo älypuhelin,  voit jakaa siitä netin tablettiin ja pääset näin tabletilla nettiin ilman sim-korttiakin. Jos käytät tablettia vain tiloissa, joissa on laajakaistayhteys, et välttämättä tarvitse lainkaan sim-korttia.

Arjen rutiinien hoitamiseen riittää jopa vain älypuhelin. Älypuhelimissa hintahaitari on myös suuri – n. 70 eurosta – 1000 euroon (Applen iPhonen ollessa kallein vaihtoehto). Kohtuullisen hyvän älypuhelimen saat n. 150-200 eurolla. Hanki sellainen, sitä ostosta et kadu milloinkaan!

Jakaminen on välittämistä:

Jätä kommentti