Älypuhelimen sovellukset – 8 tärkeintä

Minun puhelimessani on tällä hetkellä 158 sovellusta sisältäen 34 puhelimen mukana tulevaa sovellusta! Näistä jatkuvassa käytössäni on tällä hetkellä noin 30 sovellusta. Sovelluksien valinta Top 8 -listalle ei siis ollut todellakaan helppo.  Tärkeimmät älypuhelimen sovellukset -listalleni pääsivät ne sovellukset, jotka

 • soveltuvat aloittelijallekin
 • jokaisen pitäisi ottaa käyttöön heti alusta alkaen
 • opettavat uuden tavan toimia
 • saavat sinut unohtamaan paperin ja kynän

Käytä paperin ja kynän sijasta älypuhelinta

Sovellus 1 – Puhelimen yhteystiedot

Ei puhelinnumeroita enää muistivihoissa ja paperilapuilla, vaan puhelimessa yhden klikkauksen takana. Tallenna yhteystietoihin

 • henkilön nimi, kuva ja puhelinnumero, niin näet kuvan ja nimen ruudulla kun henkilö soittaa
 • osoitetiedot, niin näet sijainnin suoraan kartalla
 • sähköpostiosoitteen, niin sähköpostiohjelmasi löytää osoitteen nimellä
 • syntymäpäivän, niin kalenterisi muistuttaa kun henkilöllä on syntymäpäivä
 • yrityksen nimen, ammattinimikkeen ja työnumeron, niin tiedät henkilön yhteiskunnallisen aseman
 • aseta oma soittoääni henkilölle, niin tunnistat henkilön jo soittoäänestä
 • lisää henkilö suosikkeihin, niin löydät tiedon nopeasti
 • tee henkilöistä ryhmä, niin saat viestisi kaikille yhtäaikaa

Sovellus 2 – Kalenteri

Ei enää paperikalenteria, vaan kalenteri puhelimessa. Tallenna kalenteriin

 • tapaamisen / tapahtuman nimi, päivämäärä ja kellonaika, niin puhelimesi kalenteri muistuttaa sinua tapahtumasta
 • paikka eli osoitetieto, niin näet sijainnin suoraan kartalta
 • tapaamiseen / tapahtumaan osallistujat mikäli olet järjestäjä, niin puhelin lähettää kutsut osallistujien kalentereihin

Ota käyttöön esim. Google gmail, niin sama kalenteri näkyy sekä tietokoneellasi että puhelimessa. Puhelimen kalenterisovellukseen saat lisättyä oman henkilökohtaisen kalenterisi lisäksi myös yhteisen perhekalenterin. Näin koko perhe tietää iltamenot ja loma-ajat. Samoin työkalenterisi asentuu helposti puhelimeesi.

Koska puhelin on aina mukanasi, on myös kalenterisi aina mukana!

Sovellus 3 – Sähköposti

Ilman sähköpostiahan ei enää kukaan voi olla. Sähköpostitse hoidat työasioita ja viestit ystäviesi ja tuttaviesi kanssa. Sähköposti on nopea ja sillä siirrät niin kuvia kuin muitakin liitteitä näppärästi. Sähköpostilla pystyt asioimaan myös monen yrityksen kanssa.

Sovellus 4 – Kello

Et enää tarvitse erillistä herätyskelloa tai ajastinta, sillä molemmat löytyvät puhelimestasi. Nyt voit herätä valitsemaasi soittoääneen tai vaikkapa mielimusiikkiisi. Herätyksen voit myös ohjelmoida päiväkohtaisesti toistumaan eri tavoin. Keittiössä et tarvitse enää erillistä ajastinta, kun laitat ajastimen päälle puhelimestasi. Kello ja ajastin löytyvät hyvin usein jo puhelimen pikavalikoista ruutua pyyhkäisemällä.

Sovellus 5 – Laskin

Ei ole pitkä aika, kun lähes jokaisella oli taskulaskin käytössä. Taitaapi joillakin on vieläkin. Et tarvitse sitäkään enää, sillä laskin löytyy puhelimestasi. Vaakatasoon asettamalla laskimesta löytyy vielä monipuolisemmat toiminnot.

Sovellus 6 – Muistiot

Jokaisesta puhelimesta löytyy myös muistiosovellus. Miksi et siis tallentaisi muistettavia asioita muistioon, sillä puhelimessa tiedot ovat aina mukanasi eivätkä esim. paperilappusella olohuoneen pöydällä. Teet sitten työlistaa, muistilistaa, matkalle mukaan -listaa, ostoslistaa tai kirjoitat ottamiasi mittoja muistiin, niin kirjoita ne muistioon. Alku hieman hankalaa, mutta harjoitus tekee mestarin.

Sovellus 7 – Kamera

Puhelimen kameraa hyödynnetään vielä varmasti aivan liian vähän ja harvoin. Sen lisäksi, että tallentaisit sillä tunnelmakuvia ja valokuvaisit unohtumattomia hetkiä, voit hyödyntää sitä myös muutenkin. Tässä muutamia esimerkkejä: kuvaa reseptit, mielenkiintoiset artikkelit lehdistä, muistiinpanoista, taululle heijastettavista luennoista, koneiden mallimerkinnöistä varaosien ostoa varten, takuukuiteista, laskuista, sopimuksista, liikkeissä vaatteista tai tavaroista joiden ostamista harkitset tai joiden ostamiseen haluat ulkopuolisen makutuomarin mielipidettä, kuvat rikkoutuneista laitteista / tavaroista joista teet reklamaation tai huoltopyynnön. Ja jos sitten kuitenkin käytät kirjoittamiseen mieluimmin paperia ja kynää, niin ota kuva kirjoittamastasi. Sähköisessä muodossa kirjoittamasi on aina mukana ja jälkeenpäin tarkasteltavissa.

Sovellus 8 – Internet-selain

Kaikista mullistavin sovellus puhelimissa on kuitenkin ollut internet-selain. Muistan vieläkin ajan ennen älypuhelinta, ajan jolloin elimme suljetussa Nokian kommunikaattorissa. Kun kädessäni sitten oli ensimmäinen älypuhelin, olo oli kuin olisi päässyt suljetusta laatikosta ulos – kuin taivas olisi auennut eteeni. Mitä tahansa halusin tietää, mistä tahansa olin kiinnostunut, niin se kaikki oli kädessäni. Google ja internet-selain.

Näitä älypuhelimen sovelluksia käytän joka päivä. Muistikirjat, paperikalenterit, lehtiöt, laskimet, ”munakellot” ja tietokirjat ovat joutuneet roskakoriin. Kokeile sinäkin!

Jakaminen on välittämistä:

Jätä kommentti