Digitaalinen kassakuitti ja mobiilitankkaus

Joko olette ottaneet käyttöön digitaalisen kassakuitin ja mobiilitankkauksen? Molemmat palvelut ovat S-ryhmän toteuttamia ja toden totta huippupalveluita ovatkin. Palvelut ovat helppokäyttöisiä ja helpottavat arjen rutiineita mukavasti. Digitaalisen kassakuitin otin käyttöön välittömästi kun kuulin siitä ja samoin mobiilitankkaus oli meillä heti käytössä kun se oli mahdollista.

Nykyään emme tarvitse Mobiilitankkaus-palvelua, sillä meillä on täyssähköauto.

Digitaalinen kassakuitti tuo järjestystä lompakkoosi

kassakuitit sähköisiksi
Unohda paperiset kassakuitit

Mielestäni laukun pohjalla pyörivät laput ja kuitit ovat epämiellyttäviä. Näin varmasti ajattelee moni muukin, sillä hyvin yleistä on että kuitteja ei haluta kassalla edes vastaanottaa. Tällöin nimenomaan olisikin järkevää siirtyä sähköiseen kuittipalveluun. Kuittipalvelun saat joko paperisen rinnalle tai voit jättää kokonaan paperiset kuitit pois. Paperittomuus edellyttää kuitenkin, että sinulla on käytössäsi on S-Etukortti maksuominaisuudella (Visa Debit tai Credit) tai MobilePay, sillä tiedot paperittomasta asioinnista tallennetaan Visa-kortin sirulle.

Unohda paperiset kassakuitit !

Digitaalisen kassakuitin edut:

 • pääset eroon turhasta kuittirumbasta
 • kuitti ei katoa
 • kuitin tarkistaminen onnistuu heti kassalla tai jälkikäteen (kuitit säilyvät arkistossa kaksi vuotta)
 • kuitit kestävät aikaa (paperiset kuitit haalistuvat)
 • digitaalinen kuittipalvelu on käytössä S-marketeissa, Prismoissa, Saleissa, Alepoissa, Sokoksella, Kodin Terrassa, Emotion-myymälöissä sekä ABC-asemilla

Näin otat palvelun käyttöösi:

 1. Varmista, että sinulla on S-mobiili -sovellus ja siitä uusin versio. Mikäli et löydä asetuksista Sähköistä kuittipalvelua, poista nykyinen versio ja lataa sovellus uudelleen.
 2. Avaa S-mobiili ja siirry asetuksiin oikean alareunan ”Minä” -ikonista.
 3. Valitse Lisäpalveluista Sähköinen kassakuitti
 4. Klikkaa Kuittiarkisto päälle – tämän jälkeen kassakuittisi tallentuvat S-mobiiliin Kuitit -palveluun sekä omalle S-kanavalle. Saat kuitenkin edelleen paperisen kuitin kassalla.
 5. Klikkaa myös Paperiton asiointi päälle, jos sinulla on S-Etukortti Visa. Sinulle ei enää tulosteta paperista kassakuittia.
 6. Paperiton asiointi vaatii myös, että käyt päivittämässä S-Etukorttisi toimipaikan itsepalvelupisteessä S-Etukorttipäätteellä. Laita S-Etukortti Visa Etukorttipäätteeseen ja paina F1-näppäintä. Saat kuitin kortin päivityksestä. Tee kortin päivitys vasta sitten, kun olet laittanut edelläolevat asetukset kuntoon.
S-mobiili Asetukset-Sähköinen kuitti
S-mobiili Asetukset-Sähköinen kuitti
S.itsepalvelupiste
S.itsepalvelupiste

Palvelu on toiminut muuten hyvin, mutta harmittavaa on ainoastaan se, että joudun tarkistamaan perheemme toisen osapuolen kassakuitit suoraan hänen puhelimestaan. Kuittipalvelu on henkilökohtainen, vaikka maksutili on yhteinen. Mikäli S-ryhmä saisi ohjattua kuitit pankkitapahtumien taakse erittelyiksi kuten e-laskutkin ovat, niin tilitapahtumat olisivat tällöin yhdestä paikasta tarkasteltavissa. Tämä luonnollisesti edellyttää, että ostokset maksetaan kortilla.

Mobiilitankkaus tekee maksamisen helpoksi

ABC-mobiilitankkaus
ABC-mobiili

S-ryhmä sai toteuttamastaan Mobiilitankkaus -sovelluksesta Insight European Technology Implementation -palkinnon ainutlaatuisuudesta ja käyttäjäystävällisyydestä. ABC-Mobiili toimii kaikilla ABC-asemilla. Sovelluksesta löydät reittiopastuksen aina lähimmälle mobiilitankkaus-asemalle.

Tankkaus on helppoa, sillä sinun ei tarvitse käsitellä rahaa, muistella tunnuslukuja tai syöttää maksukorttia lukijalaitteisiin. Olet vapautettu vain tankkaamaan autosi.

Näin otat palvelun käyttöösi:

 1. Lataa ABC-Mobiili sovelluskaupasta ja rekisteröidy käyttäjäksi.
 2. Rekisteröi S-Etukortti Visan tiedot sovellukseen. Voit valita maksutavaksi joko pankkitilin (Debit) tai luottokortin (Kredit).
 3. Aja lähimmälle ABC-asemalle vapaalle mittaripaikalle. Sovellus tunnistaa automaattisesti ABC-aseman.
 4. Avaa ABC-Mobiili.
 5. Klikkaa Tankkaa  -painiketta.
 6. Valitse mittarin numero
 7. Siirry tankkaamaan.
 8. Tankkauksen jälkeen sovelluksen ruudulle ilmestyy veloitetuksen tiedot.
 9. Veloitusruudun alaosaan voit tallentaa autosi mittarilukeman Seuraa kulutustasi -osioon.
Mobiilitankkaus- Valitse tankkaa ja mittarinumero
Valitse tankkaa ja mittarinumero
Mobiilitankkaus - Siirry tankkaamaan ja aseta mittarilukema
Siirry tankkaamaan ja aseta mittarilukema

Sovellus toimii kaikilla älypuhelimilla (iPhone, Android, Windows) sekä Apple Watch -älykellolla. Sovellus on toiminut varsin erinomaisesti muutamaa palveluhäriötä lukuunottamatta. Sen sijaan sovelluksessa oleva palauteosio ”Miten tankkaus sujui?” ei toiminut palveluhäiriöreklamaation osalta – en saanut koskaan siihen mitään vastausta. Antaessaan asiakaspalautetta asiakas kyllä aina toivoo, että hänelle myös vastattaisiin.

Sovellukseen liitettyä polttoainekulutuksen seurantaa voisi myös hieman kehittää. Kulutuksen seuraaminen sovelluksella on haastavaa, jos tankkaat useampaa perheen autoa sovelluksella tai unohdat merkitä tankkauksia. Sovellus ei enää tämän jälkeen hyväksy ristiriitaisia mittarilukemia. Hallintaa auttaisi rekisterinumerokohtainen merkintä ja ainakin mittarilukeman nollaus, jolloin seurannan voisi aloittaa alusta. Viimeksi mainittu lienee helpoimmin toteutettavissa..

Suosittelen joka tapauksessa lämpimästi molempien sovellusten käyttöönottoa!

ABC-Mobiililla myös autosi pesu

ABC-Mobiililla voit pestä myös autosi poistumatta ulos autosta. Mobiilipesu on saatavilla asemilla, jotka on merkitty Mobiilipesu -ikonilla.

Näin Mobiilipesu toimii:

 1. Valitse Pesu-toiminto ja listalta haluamasi pesuohjelma.
 2. Maksa auton pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa.
 3. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita. Kuitti ostostasi muodostuu automaattisesti sovellukseen.
Jakaminen on välittämistä:

4 kommenttia artikkeliin ”Digitaalinen kassakuitti ja mobiilitankkaus”

 1. Kyllä S-kaupoilla vielä parannettavaakin löytyy. Itsepalvelukassat mm. puuttuu esim. Tikkurilan Prismasta ja samoin etukäteen tilattavien/valmistettavien tuotteiden valikoima

  Vastaa
  • Parannettavaa toki löytyy aina ja itsepalvelukassoille sekä noutopalveluille löytynee jo varmasti käyttäjiäkin. Noutopalvelut tosin keskittynevät enemmänkin valmispakkauksien keräilyyn. Annosruokien noutopalvelu saattaisi olla edullinen ja varmasti terveellisempi vaihtoehto rasvaisille pikaruokanoudoille (Mc Donalds).

   Vastaa
  • Hiljattain tuli käytyä kehutussa Mankkaan K-Super marketissa. Siellä kaikki ostoskärryt olivat varustettu tabletilla, Tabletti nopeutti ostoksia sillä näet oman sijaintisi kaupassa, sekä ostoslistasi tuotteiden sijainnin kaupan sisällä.

   Tämmöistä kaipaisin itse S-kaupoissa foodie-palveluna: ostoskärrythän voisivat näyttää koko kauppakassin tuotteiden sijainnin automaattisesti.

   Olisi kiva kuulla vertailua näistä foodien kaltaisista nettikauppa-palveluista jatkossa tässä blogissa!

   Vastaa
   • Todella mielenkiintoista, pitääpä käydä Mankkaalla! Kiitos myös blogi-vinkistä, Sami. Itse olen myös käyttänyt Foodieta, vaikka se sisältääkin muutamia ärsyttäviä ominaisuuksia. Onkin siis aika katsastaa, löytyisikö jo parempaa sovellusta.

    Vastaa

Jätä kommentti