Hanki koronapassi puhelimeen

Oletko lähdössä matkalle? Jos olet, niin hanki koronapassi puhelimeen. EU:n koronarokotustodistuksen saa nyt haettua Omakannasta pdf-tiedostona. Saat tulostettua sen sieltä paperille tai tallennettua puhelimeesi sellaisenaan.

Vielä näppärämpi tapa on tallentaa koronarokotustodistuksen tiedot koronapassin muodossa puhelimeen. Saksassa on kehitetty web-sovellus, joka muuntaa koronarokotustodistuksen sellaiseen muotoon, että sen voi tallentaa älypuhelimen wallet-yhteensopivaksi tiedostoksi. Tarvitset siis puhelimeesi wallet – eli sähköisen lomapakkosovelluksen. Wallet-sovellukseen voit tallentaa jatkossa myös kaikki matkalippusi, etukorttisi, elokuva- ja teatterilippusi jne.

Tarkista ensin, että puhelimestasi löytyy wallet -sovellus

Tarkista löytyykö puhelimestasi wallet -sovellus.
iPhonessa Wallet-sovellus tulee jo valmiiksi asennettuna ja Android-puhelimeen voit sellaisen asentaa GooglePlay -sovelluskaupasta esim. Pass2U Wallet, WalletPasses tai Passwallet Passbook NFC.

Hae koronarokotustodistus Omakannasta

Siirry internet-selaimella osoitteeseen  https://www.kanta.fi/omakanta  Lisätietoa koronarokotustodistuksesta löydät vasemman reunan valikosta kohdasta Ajankohtaista koronaviruksesta –  Koronatodistus.

Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
Klikkaa vasemmassa reunassa olevaa Koronatodistus -linkkiä.
Klikkaa linkkiä ”Avaa koronarokotustodistus (pdf)”. 

Tallenna koronarokotustodistus tietokoneellesi tai suoraan älypuhelimeesi.

Hanki koronapassi

Hanki koronapassi puhelimeen
Hanki koronapassi puhelimeen

Kirjaudu älypuhelimellasi CovidPass -sovellukseen https://covidpass.marvinsextro.de/

Klikkaa älypuhelimessasi CovidPass -sovelluksen Käynnistä kamera -toimintoa ja kohdista puhelimesi kohti koronarokotustodistuksen qr-koodia. Seuraa sovelluksen ohjeita ja tallenna koronarokotustodistus wallet -sovellukseen.

Mikäli olet kirjautunut Omakantaan älypuhelimellasi ja tallentanut koronarokotustodistuksen pdf-tiedoston älypuhelimeesi, klikkaa CovidPass -sovelluksen Valitse tiedosto -toimintoa ja jatka sovelluksen ohjeiden mukaisesti.

Omakantaan kirjautuminen älypuhelimella vaatii hieman enemmän taitoa, sillä tällöin joudut tunnistautumisen vuoksi hyppelehtimään älypuhelimessa pankkisovelluksesi ja selaimen välillä Omakannassa. Tein tästäkin ohjevideon sinulle, toivottavasti siitä on apua sinulle.

Jakaminen on välittämistä:

Jätä kommentti