Hanki koronapassi puhelimeen

Oletko lähdössä matkalle? Jos olet, niin hanki koronapassi puhelimeen. EU:n koronarokotustodistuksen saa nyt haettua Omakannasta pdf-tiedostona. Saat tulostettua sen sieltä paperille tai tallennettua puhelimeesi sellaisenaan.

Vielä näppärämpi tapa on tallentaa koronarokotustodistuksen tiedot koronapassin muodossa puhelimeen. Saksassa on kehitetty web-sovellus, joka muuntaa koronarokotustodistuksen sellaiseen muotoon, että sen voi tallentaa älypuhelimen wallet-yhteensopivaksi tiedostoksi. Tarvitset siis puhelimeesi wallet – eli sähköisen lomapakkosovelluksen. Wallet-sovellukseen voit tallentaa jatkossa myös kaikki matkalippusi, etukorttisi, elokuva- ja teatterilippusi jne.

Tarkista ensin, että puhelimestasi löytyy wallet -sovellus

Tarkista löytyykö puhelimestasi wallet -sovellus.
iPhonessa Wallet-sovellus tulee jo valmiiksi asennettuna ja Android-puhelimeen voit sellaisen asentaa GooglePlay -sovelluskaupasta esim. Pass2U Wallet, WalletPasses tai Passwallet Passbook NFC.

Hae koronarokotustodistus Omakannasta

Siirry internet-selaimella osoitteeseen  https://www.kanta.fi/omakanta  Lisätietoa koronarokotustodistuksesta löydät vasemman reunan valikosta kohdasta Ajankohtaista koronaviruksesta –  Koronatodistus.

Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
Klikkaa vasemmassa reunassa olevaa Koronatodistus -linkkiä.
Klikkaa linkkiä ”Avaa koronarokotustodistus (pdf)”. 

Tallenna koronarokotustodistus tietokoneellesi tai suoraan älypuhelimeesi.

Hanki koronapassi

Hanki koronapassi puhelimeen
Hanki koronapassi puhelimeen

Kirjaudu älypuhelimellasi CovidPass -sovellukseen https://covidpass.marvinsextro.de/

Klikkaa älypuhelimessasi CovidPass -sovelluksen Käynnistä kamera -toimintoa ja kohdista puhelimesi kohti koronarokotustodistuksen qr-koodia. Seuraa sovelluksen ohjeita ja tallenna koronarokotustodistus wallet -sovellukseen.

Mikäli olet kirjautunut Omakantaan älypuhelimellasi ja tallentanut koronarokotustodistuksen pdf-tiedoston älypuhelimeesi, klikkaa CovidPass -sovelluksen Valitse tiedosto -toimintoa ja jatka sovelluksen ohjeiden mukaisesti.

Omakantaan kirjautuminen älypuhelimella vaatii hieman enemmän taitoa, sillä tällöin joudut tunnistautumisen vuoksi hyppelehtimään älypuhelimessa pankkisovelluksesi ja selaimen välillä Omakannassa. Tein tästäkin ohjevideon sinulle, toivottavasti siitä on apua sinulle.

Koronapassi löytyy nyt Wallet-sovelluksesta muiden tärkeiden korttien ja matkalippujen joukosta.

Mikäli kaipaat ohjeita, miten voisit tallentaa Koronapassin pdf-tiedoston tai kuvakaappauksen suoraan Android-puhelimen aloitusnäytölle, niin ohjeet löydät artikkelistani Tiedostolinkki Android-puhelimen aloitusnäyttöön.

Koronatodistuksen lukija näyttää ”vihreää valoa”, mikäli kaikki on kunnossa!

Koronatodistus voimassa
Koronatodistus voimassa
Jakaminen on välittämistä:

29 kommenttia artikkeliin ”Hanki koronapassi puhelimeen”

 1. Hei, ongelma saada 3/3 rokotustodistus Iphonen wallet:iin. Avaan Safarilla marvinsextro sivun mutta ”kamerapainike” ei avaa kameraa eikä mitään muutakaan, kuten ei myöskään ”valitse tiedosto” painike. Puhelin on Iphone 7 ja päivitys versiossa 14.8.1. Minkähän virheen mahdan tehdä?
  Etukäteen vinkistä kiittäen!

  Vastaa
  • Hei, pahoittelut viipyneestä vastauksestani. Tosin hyvin vaikea on käsittää miksei toimisi, jos olet antanut sovellukselle luvan käyttää kameraakin. Oletko käynnistänyt puhelimesi uudelleen? Entä oletko harkinnut iOS 15 päivitystä, joka sekin on varmasti saatavissa iPhone 7:llekin?

   Vastaa
 2. Minulla se kahden rokotuksen passi latautui hienosti Walletiin, juurikin tuota appia käyttäen. Mutta nyt kolmannella rokotteella päivitetty passi ei vaan mene 🙁 Appi tunnistaa QR-koodin, hyväksyn kaikki mitä pitää ja sitten painaessa vihreää nappia se hetken lataa ja sitten lopettaa. Eikä Walletiin mene passia. Turhautuminen! Olisko Tuula sinulla tähän jotain ongelmaratkaisua?
  Kiitos!

  Vastaa
  • Hei, poikani latasi juuri eli päivitti uuden koronapassin ja onnistui ok. Tässä vielä lyhykäisesti eli kun sinulla on qr-koodi ruudulla, niin 1) siirry puhelimella osoitteeseen https://covidpass.marvinsextro.de/ 2) klikkaa ”käynnistä kamera” -painiketta 3) anna lupa kameran käyttöön ja kohdista puhelin kohti qr-koodia 4) laita ruksi hyväksy tietosuojaseloste 5) klikkaa vihreää painiketta ”lisää lompakkoon” 6) kun ruutu siirtyy lompakkonäkymään puhelimessa, klikkaa ”Lisää”. Toivottavasti onnistuu.

   Vastaa
   • Hei, juuri noin tein. ”Lisää lompakkoon” painamisen jälkeen ei ruutu vain siirry lompakkonäkymään. Noh, yritän vielä. Kiitos silti!

    Vastaa
 3. Asensin Pass2U Wallet sovelluksen ja tallensin koronatodistuksen siihen marraskuussa. Nyt kun kävin kolmannessa rokotuksessa niin sain poistetuksi vanhan todistuksen mutta uutta en saa mitenkään lisätyksi. Löydän vain vaihtoehdot:
  – Applying the pass template
  – Scanning the barcode to copy or download
  – Entering the barcode or download url
  – Getting the barcode from PDF or photo
  Ekasta en löydä sopivaa templatea ja sitä en muistaakseni käyttänyt ensimmäiselläkään kerralla. (eli ei tämä)
  Toinen sanoo ”Invalid pass data. Convert this to Apple Wallet Pass format that can be added to Pass2U Wallet. Sen jalkeen pitäisi valita pass type josta ei löydy mitään Covid liittyvää (eli ei tämä)
  Kolmannessa myös pass type kysymys johon en osaa vastata (kuten 2 kohta)
  Neljännessä en löydä mistään mahdollisuutta valita PDF-tiedostoa. Löydän kyllä omat tiedot/asiakirjat puhelimeen tallennetun PDF-tiedoston (koronatodistus) mutta kun siirrän sen Download-alle niin Pass2U Wallet ehdottaa siitä hakemistosta vain 4 jpg tiedostoa
  Kannasta sain kyllä paperitulosteen joten sillä mennään,

  Vastaa
  • Hei Jukka, helpointa olisi jos käyttäisit artikkelissanikin olevaa sovellusta apuna. Kirjaudu älypuhelimellasi CovidPass -sovellukseen https://covidpass.marvinsextro.de/. Itse juuri kävin päivittämässä lompakkooni uudella koronapassilla ja toimi hienosti. Tosin käytin Apple Wallet -sovellusta.

   Vastaa
 4. Kiitos ohjeesta. Ihmetyttää täällä oleva murina, jota ihmiset sinulle laittaavat. Hyvää hyvyyttäsi neuvot ihmisiä…
  On meitä moneen junaan.
  Kiitos hyvistämohjeista.

  Vastaa
 5. Kyllä on monimutkaista. Walletit, shortyt, kuvakaappaukset … Kuinka kukaan tällaisen järjestelmän on voinut keksiä?
  Saako passin printatuksi, jolloin siitä voi yksinkertaisesti ottaa kännykällä kuvan? Sitten se olisi galleriassa koska tahansa käytettävissä.

  Vastaa
  • Hei Matti, Kyllä toki, niinkin voi tehdä. Tai tulostaakaan ei tarvitse kun ottaa kuvakaappauksen (print screen) todistuksesta ja tallentaa galleriaan tai tiedostoihin. Tapoja on monia. Jotkut halusivat todistuksen aloitusnäyttöön ja toiset lompakkoon 🙂

   Vastaa
 6. Kiitos ohjeista. Kävipäs helposti. Ei tarvitse enää erillistä pdf tiedostoa vaan todistus löytyy kätevästi apple walletista.

  Vastaa
 7. Yritän yhdistää tiedostoa Wallettiin iPhone 13 ProMaxiin. Kamera ei mene päälle ja sanoo kaikista tiedostoista, että tiedosto muoto on väärä tai ei tunnista QR-koodia. Olen nyt tallentanut koronatodistuksen suoraan Kannasta puhelimeen, skanannut ScanProlla suoraan puhelimee … mitä vielä pitäisi tehdä, ei onnistu.

  Vastaa
  • Hei Marjut, valitettavasti OmaKannan koronatodistuksen QR-koodi ei suoraan tue iPhonen kameraa. Jos haluat koronatodistuksen nimenomaan wallet-sovellukseen, niin sinun pitää käyttää kolmannen osapuolen palvelua. Esimerkiksi blogi-kirjoituksessa mainittu CovidPass -sovellus https://covidpass.marvinsextro.de/ muuntaa tiedot Wallet yhteensopiviksi, joko klikkaamalla CovidPass -sovelluksessa painiketta ”Käynnistä kamera” (anna oikeus sovellukselle käyttää kameraa) tai nyt kun sinulla on jo tiedosto puhelimellasi niin painiketta ”Valitse tiedosto”.

   Vastaa
 8. MInulla onnistui kolmannella kerralla ihmeen kaupalla (android Samsung) mutta vaimon samanlaiseen puhelimeen ei saatu millään, siihen ei auennut sitä skannaustoimintaa. Mikähän syys? Safariahan ei andoidissa ole, eli se on turha suositus, ellei ohje ole tarkoitettu vain Applelle.

  Vastaa
  • Hei, Mikäli tarkoitit tätä kohtaa ”Kirjaudu älypuhelimellasi CovidPass -sovellukseen https://covidpass.marvinsextro.de/” , niin sovellus on tarkoitettu myös android-puhelimille. QR-koodin skannaaminen on tarkoitettu aloitettavan klikkaamalla painiketta ”Käynnistä kamera” ja antamalla sovellukselle oikeus käyttää puhelimen kameraa.
   Suomessa OmaKannasta haettava koronatodistus toimii myös sellaisenaan EU-Koronapassina.

   Vastaa
  • Hei, tuossa juuri kommentoinkin, että android-puhelimessa voisi käyttää Shorty-sovellusta. Sillä saa helposti tallennettua koronatodistus.pdf:n tai tai siitä kaapatun kuvan suoraan aloitusnäytölle. iPhonelle ko. sovellusta ei ole saatavilla.

   Vastaa
 9. Tuosta ei nyt saa mitään selvää. Siis yksinkertaisesti: miten tallentaa koronapassi puhelimeen (android) niin että se löytyy helposti, kun puhelimesta hakee. Näyttää olevan mahdoton homma.

  Vastaa
  • Hei, olen tekemässä yksinkertaisempaa ohjetta, jolla android -puhelimessa saa tallennettua joko tuon omakannan pdf-tiedoston tai siitä otetun kuvan suoraan aloitusnäytölle. Eli ts.voit ottaa koronatodistuksesta kuvakaappauksen ja käyttää sitäkin. Shorty -sovellus hoitaa homman näpsäkästi ja sen saa Google Play -kaupasta. Lyhyestä virsi kaunis! Julkaisen tuohon vielä ohjeen tänään tai huomenna, mutta on todella helppo käyttää.

   Vastaa
 10. Kiva idea, mutta ainakaan Wallet Passes / Nokia 7.1 / android 10 -yhdistelmällä ei saa Omakannasta tuotua passia tuohon appiin, pdf-tiedostona saa tallennettua luurin muistiin ja sitten files-apilla kaivettua esille, mutta wallet ei löydä kummallakaan menetelmällä (QR-koodi kuvattuna tai pdf-haettuna)…

  Vastaa
  • Hei, sepä olisi todella näppärää! Äkkiseltään en kuitenkaan löytänyt tapaa millä jpg-kuvan saisi aloitus-/kotinäyttöön. Yllättävää sinänsä. Kuvan voi tallentaa taustakuvaksi mutta se ei ehkä aja asiaa. Puhelimeen tallennetut pdf-tiedostot löytyvät myös suoraan androidin ja iphonen tiedostot-kansiosta, mutta hieman siinä on kaivelemista. Olisiko sinulla ratkaisua miten kuvan saisi tallennettua aloitusnäyttöön?

   Vastaa
 11. Koronapassin saaminen puhelimeen kyllä onnistui, MUTTA MITEN SEN SAA ANDROID-PUHELIMEN ALOITUSNÄYTÖLLE?

  Vastaa

Jätä kommentti