Perheen yhteinen kalenteri helpottaa arkea

Aikaisemmin perheessämme jokainen merkitsi yhteiset tapahtumat, lomat tai kuljetusta vaativat menot oman puhelimensa kalenteriin. Joskus saatoimme käyttää kutsua samaan tapahtumaan, jolloin muiden ei tarvinnut tehdä samaa merkintää. Sitten otimme käyttöön Apple:n perhejaon , joka toi mukanaan myös ostettujen musiikkikappaleiden, elokuvien, sovellusten ja kuvien jakomahdollisuuden. Käytäntö oli hyvä, kunnes kotona asuva poikamme siirtyi Android-puhelimen käyttäjäksi. Käytin edelleen Apple:n perhekalenteria ja tein siitä erillisen kalenterikutsun pojalle. Kutsutpa eivät menneetkään aina perille ja jouduin osan kalenteritapahtumista siirtämään henkilökohtaiseen google-kalenteriini, josta tein sitten kutsut kaikille.

Uusi ratkaisu piti löytyä nopeasti. Halusin myös, että poikamme oppisi käyttämään kalenterisovellusta (koulussa opetetaan edelleen paperikalentereiden käyttöä valitettavasti).

Google ja perheen yhteinen kalenteri

perheen-yhteinen-kalenteri
Google perhekalenteri

Meillä jokaisella oli jo käytössä Google-tilit, joten ratkaisu löytyikin yllättävän nopeasti. Googlen kalenterisovellus tarjoaa nimittäin ainutlaatuisen mahdollisuuden hallita useita kalentereita samassa kalenteri-näkymässä. Kalenteri voidaan jakaa halutuille henkilöille ja se toimii Android-laitteiden lisäksi myös iOS- sekä Windows-laitteilla.

Perhekalenterin perustat näin:

Luo uusi kalenteri
Luo uusi kalenteri
Tallenna perhekalenterin asetukset
Tallenna perhekalenterin asetukset

– Valitse omat kalenterit ja klikkaa oikealla olevasta nuolesta ’Luo uusi kalenteri’

– Anna kalenterille nimi (vaikkapa Perhekalenteri)

– Kohdassa ’Jaa tiettyjen henkilöiden kanssa’ lisää yksitellen niiden henkilöiden sähköpostiosoitteet, joiden kanssa haluat jakaa kalenterin.

– Anna jokaiselle sopivat oikeudet kalenteriin eli voiko henkilö vain nähdä tapahtumat, voiko hän myös lisätä uusia tapahtumia ja muokata olemassaolevia, voiko hän myös jakaa oikeuksia edelleen vai näytetäänkö tapahtumat vain varattu / vapaa tekstinä. Mikäli lapset ovat jo niin isoja, että he hallitsevat kalenterin käytön niin kannattaa antaa kaikille muokkausoikeudet. Sillä tavoin perhekalenteri tulee todelliseen tehokäyttöön. Klikkaa lopuksi ’Luo kalenteri’.

Valitse perhekalenterille oma väri
Valitse perhekalenterille oma väri

– Palaa takaisin etusivulle kohtaan Omat kalenterit ja klikkaa oikealla olevasta nuolesta. Valitse kalenterin väri, niin tapahtumat erottuvat paremmin omista yksityisistä menoistasi. Jokaisen perheenjäsenen kannattaa valita oma värinsä, jolloin kalenterista näkee heti kenen menosta on kyse.

Google perhekalenterin lisääminen iPhone-puhelimiin

Android-puhelimiin jaettu perhekalenteri synkronoituu automaattisesti, mutta muihin puhelimiin ei. Näin kävi meidän perheen iPhone käyttäjien kohdalla. Saman ongelman eteen joudut, mikäli käytössäsi on esim. Windows-puhelin.

Tässä ohjeet, miten saat jaetun kalenterin näkymään muissa puhelimissa:
Tarkista, löytyykö puhelimesi asetuksista google-tili Asetukset > Sähköposti/Yhteystiedot/Kalenteri > Tilit. Mikäli et löydä google tiliä puhelimestasi, lisää uusi tili.

Mikäli google tili löytyy (gmail.com), niin tarkista sitä klikkaamalla oletko asettanut sähköpostit, kalenterit, yhteystiedot ja muistiinpanot synkronoitumaan Google-pilvipalvelun kanssa. Tässä tapauksessa siis varsinkin kalenterit pitäisi asettaa synkronoitumaan.

Tämän jälkeen siirry osoitteeseen https://www.google.com/calendar/iphoneselect ja kirjaudu Google tiliisi. Nyt näet kaikki kalenterisi. Valitse jaetuista kalentereista ne, jotka haluat synkronoituvan myös mobiililaitteisiisi ja tallenna valinnat.

Avaa nyt puhelimestasi kalenteri-sovellus ja klikkaa alaidasta ’Kalenterit’. Nyt myös jaettu perhekalenterikin pitäisi löytäy listalta, samoin kuin kaikki muidenkin tiliesi kalenterit. Valitse ne kalenterit joiden tapahtumat haluat näkyvän kalenterisovelluksessasi.

Ota Perhekalenteri käyttöön

Nyt ei muuta kuin – ota Perhekalenteri käyttöön. Merkitse kalenteriin kaikki töiden ulkopuoliset menot, joista haluat tiedottaa muita perheenjäseniä, lomat, lääkärien vastaanottoajat, harrastukset jne. Kun menot ja tapahtumat ovat kaikkien perheenjäsenien käytössä, niin jokaisen on tämän jälkeen paljon helpompi sopia omia menemisiään. Tai ehkä vieläkin tärkeämpää on se, että nyt on helpompi suunnitella sitä yhteistä aikaa!

Jakaminen on välittämistä:

Jätä kommentti