Philips Hue älyvalot luovat tunnelmaa talveen

”Siri, sytytä Talvipäivä”, komennan Siri -puheavustajaani halutessani Philips Hue älyvaloilla tunnelmaa talveen. Siri vastaa minulle: ”Käskystä, sanoi kämppäsi” ja sytyttää Philips Hue älyvalot siten kuin olen Talvipäivä -valaistuksen määritellyt. Aamulla Huomenta -komennolla, Siri sytyttää Philips Hue älyvalot jäljittelemään energisoivaa päivänvaloa. Talvipäivä -valaistus on taas lämpimämmän sävyinen iltapäivävalo ja illalla Iltavalot ovat himmeämmät.

Philips Hue älyvalot ovat toimineet asunnossamme nyt yli kolme vuotta täysin moitteettomasti. Asuntomme koko valaistus on toteutettu Philips Huen älyvaloilla keittiökaappien alareunoihin ja vitriinikaappeihin kiinnitettyjä led-valonauhoja myöten. Ainoastaan saunan lauteiden alle kiinnitetyt led-valonauhat eivät ole ”älykkäitä”, koska Philips Hue:sta ei sellaisia löytynyt. Seinissä olevat valokatkaisimetkin on kauniisti remontin yhteydessä peitetty peitelevyillä. Philips Hue älyvalot toimivat äänikomennoilla (Siri, Google, Amazonin Alexa), älypuhelimeen asennetulla Philips Hue -sovelluksella tai Applen Koti -sovelluksella (tai Google Home -sovelluksella). Olen aikaisemmin kirjoittanut älyvalaistuksestamme artikkelissani.

Asuntomme koko valaistus on toteutettu Philips Huen älyvaloilla.

Philips Hue älyvaloja keittiössä

Kesällä 2021 Philips Hue uudisti sovelluksensa täysin. En kiinnittänyt siihen sen kummempaa huomiota, sillä meillä valaistus toimi täydellisesti aikaisemmin luomillani valaistusasetuksilla. Olin myös ajastanut osan valaistusasetuksista syttymään ja sammumaan tiettyinä aikoina. Ensimmäinen vaikutelmani uudistuksesta oli hieman negatiivinen, koska heti uudistuksen jälkeen huomasin että sovellus hakee Philips Hue -siltaa aina avaamisen jälkeen jonkin aikaa. Aikaisemmin ko. hitautta ei ilmennyt. Käyttöliittymä on myös sen verran muuttunut, että uuden valaistusasetuksen luominen tehdään nykyään hieman eri tavalla kuin ennen. Nyt sitten päätinkin, että on aika päivittää myös omat tiedot ja tutustua uuden sovelluksen ominaisuuksiin. Lisää sovelluksen uusista ominaisuuksista voit lukea Philips Huen sivuilta.

Philips Hue älyvalot ja valaistusasetuksen luominen

Philips Hue älyvaloilla voit luoda erilaisen tunnelman erilaisiin tilanteisiin. Tunnelmaa luovat valaistusasetukset voit tallentaa huoneen tietylle tai tietyille lampuille, led-valonauhoille tai valaisimille tai vaikkapa kaikille huoneen lampuille. Voit myös luoda erilaisia alueita asuntoosi ja alueille erilaisia valaistusasetuksia.

Philips Hue älyvaloilla voit luoda erilaisen tunnelman erilaisiin tilanteisiin.

Seuraavassa opastan sinua nyt luomaan tunnelmallisen valaistusasetuksen alueelle, mutta samalla ohje käy myös yksittäisen huoneen valaistusasetukseen.

 1. Avaa Philips Hue -sovelluksen Koti-näkymä.
 2. Klikkaa ruudun oikeassa yläreunassa olevaa kolmea pistettä.
 3. Klikkaa ”Lisää uusi huone tai alue”.
 4. Klikkaa ”Alue”.
 5. Nimeä Alue ja klikkaa Valmis.
 6. Valitse huone tai huoneet jotka haluat ottaa mukaan valaistusasetukseen ja klikkaa Valmis.
 7. Nyt näet Koti-näkymän alareunassa luomasi uuden alueen.
 8. Klikkaa luomaasi uutta aluetta (kuvassa Oleskelualue).
 9. Klikkaa ”Hue valaistusasetukset” ja valitse lukuisista valaistussuunnittelijoiden luomista haluamasi. Klikkaa Valmis jos haluat valita tai klikkaa ko. valaistusasetuksen oikean yläkulman ruksista ja valitse uusi valaistusasetus, kunnes löydät haluamasi.
 10. Tämän jälkeen voit lamppu kerrallaan klikata auki ja säätää tai muuttaa värisävyä. Osan lampuista voit laittaa pois päältä, mikäli haluat vain tiettyjen lamppujen syttyvän huoneista.
 11. Kun olet valinnut haluamasi lamput ja värisävyt, klikkaa + -painikkeesta.
 12. Klikkaa ”Luo mukautettu valaistusasetus” TAI
 13. Mikäli haluatkin hakea värisävyt Kuvat -sovellukseesi tallentamastasi valokuvasta, klikkaa ”Käytä valokuvaa”. (Tämän jälkeen voit tehdä vielä säätöjä kuten kohdissa 10 ja siirtyä sitten kohtaan 15.
 14. Tallenna luomallesi valaistusasetukselle nimi ja klikkaa Valmis.
 15. Ennen valaistusasetuksen tallentamista voit säätää vielä asetuksen kirkkautta ”Valaistusasetuksen kirkkaus” -liukusäätimestä. Klikkaa Tallenna.
 16. Valaistusasetuksesi on tallennettu.
 17. Luomaasi valaistusasetusta voit käyttää myös dynaamisesti painamalla valaistusasetus-kuvakkeen keskellä olevaa nuoli-kuvaketta (toistopainike). Tällöin alueen lamppujen väri muuttuu valitun valaistusasetuksen väripaletin värien mukaan dynaamisesti sen sijaan, että ne jäisivät palamaan yhden värisinä. Värit vaihtuvat hyvin hitaasti ja niiden nopeutta et voit säätää.

Luomallesi alueelle tai huoneelle voit luoda useita erilaisia valaistusasetuksia. Valitse huone tai alue Koti-näkymästä ja etene edellämainitun ohjeen mukaisesti jatkaen kohdasta 9.

Valaistusasetuksen lisääminen Apple Koti -sovellukseen

Muistathan lisätä jokaisen luomasi valaistusasetuksen myös Applen Koti (HomeKit) -sovellukseen, jolloin voit käyttää asetusta myös Sirillä.

Näin lisäät valaistusasetuksen Applen Koti -sovellukseen:

 1. Klikkaa valaistusasetus -kuvakkeen vieressä olevaa kolmea pistettä.
 2. Klikkaa ”Lisää HomeKittiin”.
 3. Nimeä valaistusasetus vielä HomeKittiinkin, suosittelen antamaan saman nimen kuin valaistusasetuksellakin.
 4. Ruudun alareunassa näkyy nyt ilmoitus ”Valaistusasetus lisätty Apple Homeen”.

Virkistä mieltäsi kirkkaalla energisoivalla valolla aamulla, jotta jaksat työskennellä. Muuta iltapäivällä valaistus lämminsävyiseen kirkkaaseen ja himmennä kohti iltaa ja auta itseäsi valmistautumaan rentouttaville yöunille. Philips Hue älyvalot auttavat sinua jaksamaan synkän talven läpi!

Oletko sinä jo kokeillut Philips Hue älyvaloja?

Jakaminen on välittämistä:

Jätä kommentti

Exit mobile version