Lähetä postipaketit edullisemmin

Kokeilin taas pitkästä aikaa tavaroiden myymistä Tori.fi:ssä. Käytetyn tavaran hinnoittelussa joutuu ottamaan huomioon myös postikulut. Voitteko kuvitella, että pienimmän alle kaksikiloisen postipaketin hinta kotimaahan on 9,90 euroa ! Jos laitat postipakettiin vastaanottajan puhelinnumeron, niin silloin maksu on 8,10 euroa. Julmettua – posti saa monesta kaupasta lähes saman kuin Tori.fi:n myyjä.

Eräänä päivänä selvittäessäni etukäteen paketoimani tavaran painoa kotona ja tutkiessani postipakettien hintoja netissä, löysin uuden tavan lähettää postipaketit edullisemmin.

Kun maksat postimaksun verkossa, lähetät postipaketit edullisemmin.

Miten ihmeessä en ollut tästä kuullut aikaisemmin? Jos maksat postipaketin verkossa tai postin mobiilisovelluksella, pienin alle kaksikiloinen maksaa vain 5,20 euroa ja alle 35 kiloinenkin vain 5,90 euroa. Postipaketin painoa tärkeämpi kriteeri on kuitenkin paketin mitat ja ne kannattaa tarkistaa postin hinnastosta.
Ei muuta kuin kokeilemaan!

Postipaketit edullisemmin – maksa verkossa

 • Palveluun pääset klikkaamalla netissä postin sivulle tai kirjautumalla postin käyttäjätunnuksella. Käyttäjätunnuksen luominen saattaisikin olla jatkossa kätevää, sillä lähettäjätietosi tallentuisivat silloin aina automaattisesti lähetyksiisi. Samoin pystyisit seuraamaan lähettämiäsi paketteja ilman lähetystunnusten näppäilyä.
 • Valitse mitä haluat lähettää; paketin kotimaahan, kirjatun kirjeen vai paketin ulkomaille. Voit jättää paketin myös pakettiautomaattiin noudettavaksi ilman kuljetusta. Valitsen tässä esimerkinomaisesti paketin kotimaahan.
 • Tallenna ruudulla näkyviin kenttiin paketin korkeus, leveys ja syvyys ja klikkaa ”Laske” ja valitse laskettu koko tai valitse suoraan paketin koko annetuista vaihtoehdoista.
 • Tallenna vastaanottajan tiedot seuraavalle sivulle. Vastaanottajan matkapuhelinnumero on myös pakollinen.
 • Tarkista tiedot ja klikkaa ”Seuraava” tai ”Lisää uusi lähetys” (voit maksaa useamman lähetyksen kerralla).
 • Kirjoita omat eli lähettäjän tiedot. Mikäli maksaja on eri kuin lähettäjä, ruksaa ao ruksi ja kirjoita myös maksajan tiedot. Valitse maksutapa ja laita ruksi ruutuun ”Hyväksyn toimitusehdot”.
  Klikkaa ”Siirry maksamaan”.
 • Maksun jälkeen siirryt automaattisesti takaisin postin palvelusivulle.
 • Posti lähettää yksityiskohtaiset ohjeet myös sähköpostiosoitteeseesi sekä paketteihin tarvittavat ”Helposti -Koodit” ja seurantatunnukset. Voit kirjoittaa koodit postista saataviin tarroihin. Liimaa tarra pakettiin ja jätä kuljetettavaksi postiin. Kun käytät tarraa, sinun ei tarvitse liimata pakettiin osoitekorttia. ”Helposti -koodi” tarroja voit tilata kotiin myös postin verkkokaupasta.
 • Vaihtoehtoisesti voit tulostaa pakettiin sähköpostiisi lähetetyn osoitekortin ja jättää paketin postiin kuljetettavaksi. Kun käytät osoitekorttia, älä liimaa pakettiin ”Helposti -koodi” tarraa.
 • Kirjoita paketin päälle lähettäjän nimi ja puhelinnumero
 • Toimita paketti postitoimipaikkaan kuljetettavaksi.

(Voit lähettää ja maksaa paketin myös Postin pakettiautomaatista.)

Postipaketit edullisemmin – maksa älysovelluksella

Postin OmaPosti-sovellus

Postilla on myös oma mobiilissa toimiva älysovellus. Yleensäkin mobiilisovellukset ovat aina kätevämpiä käyttää kuin selaimen kautta käytettävät palvelut, koska mobiilisovelluksessa olet jo valmiiksi kirjautunut sisään. Poikkeuksellisesti Posti -mobiilisovelluksessa joudut kuitenkin sisäänkirjautuessasi ruksaamaan ruksin päälle, joka pitää sinut sisäänkirjautuneena. Muutenkin sovellus toimii hieman selaimen tyylisesti, mutta ajanee asiansa.

Koska käyttöliittymä on ilmiasultaan samanlainen kuin selaimessa, edelliset ohjeet pätevät myös sovelluksessa.

Nopeaa ja helppoako?

Kokeiltuani palvelua ensimmäistä kertaa, se herätti minussa aluksi hieman ristiriitaisia tunteita. Palvelu vaikutti jopa väkisin väännetyltä. Mielestäni R-kioskin ystävällinen hymyilevä henkilökunta oli hoitanut asian paljon nopeammin ja helpommin puolestani.

Toisaalta, jos asentaisin puhelimeeni Posti-sovelluksen (asensin jo) ja perustaisin Postin käyttäjätunnuksen ja kirjautuisin sisään (kirjauduin jo), niin seuraava kerta sujuisi varmasti paljon helpommin. Joka tapauksessa säästäisin postimaksuissa.

Säästä sinäkin postimaksuissa, äläkä enää jonota postitoimipaikoissa!

Oletko sinä jo kokeillut uutta palvelua?

Helposti -kooditarra pakettiin
Jakaminen on välittämistä:

Jätä kommentti

Exit mobile version